I-SZW controleert actief op tijdsregistratie in schoonmaakbranche

Nieuws 16 december 2019

I-SZW controleert actief op tijdsregistratie in schoonmaakbranche

I-SZW is actief aan het controleren op tijdsregistraties. De controles hebben al tot enkele forse boetes geleid. Dit signaal heeft OSB gekregen van diverse  ondernemers.

Expert

Ook bij oproep en vervanging

Voor werknemers met een vast aantal contracturen moet in het systeem aantoonbaar geregistreerd worden op welke tijden de werknemer werkzaam is in welke pand. Minder bekend is dat dit ook moet vastliggen in het geval van oproep en bij vervanging in verband met ziekte/uitval.

 Eerlijk werk

Om onderbetaling te voorkomen moeten bedrijven aan de Inspectie SZW kunnen overleggen wat de daadwerkelijke gewerkte uren van medewerkers zijn. De controles maken deel uit van het offensief van de arbeidsinspectie  tegen oneerlijk werk en arbeidsuitbuiting.

Gerelateerd