Concernbepaling NOW verruimd

Nieuws 23 april 2020

Concernbepaling NOW verruimd

Voor concerns met minder dan 20% omzetverlies wordt het mogelijk gemaakt om individuele werkmaatschappijen subsidie voor hun loonkosten aan te laten vragen op basis van de omzetdaling van de werkmaatschappij. Dat heeft Minister Koolmees vandaag in een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt. De aanvankelijke NOW- regeling ging uit van de toepassing over een geheel concern. Hierdoor konden de eventueel slechter presterende werkmaatschappijen  geen aanspraak maken op de NOW-regeling. Met mogelijk  banenverlies in de werkmaatschappijen als gevolg.

Expert

De minister heeft wel enkele voorwaarden gesteld aan de wijziging: 

  • Concerns waarvan een werkmaatschappij een beroep doet op de regeling moet verklaren dat ze over 2020 geen dividend, bonussen uitkeren of eigen aandelen inkopen.
  • Er is een akkoord met de vakbond over werkbehoud nodig.
  • Er komen extra eisen die door de accountant worden getoetst.

De nadere uitwerking wordt volgende week verwacht

Gerelateerd