In opstartprotocollen gaat het vaak onterecht over desinfectie

Achtergrond 12 mei 2020

In opstartprotocollen gaat het vaak onterecht over desinfectie

In de opstartprotocollen die Schoonmakend Nederland onder ogen krijgt, wordt regelmatig gesproken van desinfectie in situaties waarin dat niet nodig of zelfs onwenselijk is. De richtlijnen van het RIVM en het basisprotocol van Schoonmakend Nederland gaan ervan uit dat in veruit de meeste gevallen reiniging met water en zeep afdoende is. Nico Koch, beleidsadviseur bij Schoonmakend Nederland: ‘We raden organisaties af om naar eigen inzicht te desinfecteren. Het opstartprotocol van Schoonmakend Nederland volstaat bij het weer opstarten van bedrijfs- en kantoorpanden. Organisaties die twijfelen of desinfectie toch nodig is, kunnen het beste om advies vragen bij hun schoonmaakbedrijf.’ Deze week heeft het basisonderwijs haar opstartprotocol vernieuwd. In de nieuwe versie wordt ervan uitgegaan dat goed schoonmaken voldoende is. Eerder werd daarin gesproken over het ontsmetten van onder meer leermiddelen. 

Expert

Gerelateerd