Terechte waardering voor onze schoonmakers!

Nieuws 25 juni 2020

Terechte waardering voor onze schoonmakers!

Vandaag (donderdag 25 juni) maakten zorgministers Hugo de Jonge en Martin van Rijn bekend dat zorgmedewerkers dit najaar een eenmalige bonus van 1.000 euro netto krijgen vanwege hun inspanningen tijdens de coronacrisis. ‘Het kabinet heeft 800 miljoen euro gereserveerd. Ik ben blij dat alle medewerkers die een goede zorg mogelijk hebben gemaakt tijdens coronatijd deze terechte waardering krijgen. Ook onze schoonmakers hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan een veilige en hygiënische (werk)omgeving in de zorg. Onder andere in operatiekamers en de IC. Dit is een mooie waardering van de overheid voor deze recente, bijzondere periode’, aldus Rob Rommelse, directeur van OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten).

Expert

Bonus aanvragen
De ministers schatten dat ongeveer 800.000 zorgmedewerkers en schoonmakers in aanmerking komen voor de bonus. Hun werkgevers kunnen vanaf 1 oktober de bonus voor hen aanvragen.

Minister De Jonge benadrukt in een brief aan de Tweede Kamer dat de bonus is bedoeld voor elke professional die zich in de periode van 1 maart tot 1 september in de zorg en ondersteuning daarvan hebben ingezet.

Hoe verder?
Momenteel kennen we geen verdere details. Op vragen als wat de exacte doelgroep is, hoe het  aanvraagproces gaat lopen etcetera, zijn nog geen antwoorden bekend. We houden jullie op de hoogte.

Gerelateerd