Samen met schoonmaakbedrijven tegen verspreiding coronavirus

Nieuws 5 augustus 2020

Samen met schoonmaakbedrijven tegen verspreiding coronavirus

De afspraken met betrekking tot hygiëne en schoonmaak blijven heel belangrijk in onze gezamenlijke strijd tegen het coronavirus. OSB (Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten) heeft namens haar leden, die het OSB-Keurmerk dragen, op veel brancheprotocollen suggesties en aanbevelingen gegeven bij de schoonmaakparagraaf. Op basis van deze brancheprotocollen geven bedrijven invulling aan de 1,5 meter-economie. De leden van OSB hebben alles in huis om deze bedrijven in raad en daad bij te staan op het gebied van hygiëne en schoonmaak om zo een gezonde en veilige werkomgeving te bewerkstelligen en verspreiding van het virus tegen te gaan.

Expert

Piet Adema, voorzitter OSB, benadrukt het belang van schoonmaak: ‘Ook al is er weer veel mogelijk in Nederland, wat voorlopig wel een feit zal blijven, is dat de 1,5 meter afstand in acht moet worden gehouden en dat iedereen zich aan de hygiëneregels houdt. In dit kader is goede schoonmaak van belang om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Omdat OSB heeft meegeschreven aan de verschillende protocollen, weten onze leden hoe zij dienen te werken om te voldoen aan de eisen van de verschillende protocollen. Op basis van een protocol kunnen onze leden eventueel goede maatwerkafspraken maken met hun opdrachtgevers. Het is belangrijk dat opdrachtgevers bedrijven met het OSB-Keurmerk kiezen, zodat de schoonmaak het mogelijk maakt dat opdrachtgevers veilig en corona-proof de deuren kunnen openhouden voor hun medewerkers, klanten of bezoekers’, sluit Adema af.

OSB-Keurmerk
Schoonmaak- en glazenwassersbedrijven, die lid zijn van OSB, werken volgens extra eisen op wettelijke regels. Zij dragen het OSB-Keurmerk dat kwaliteit en financiële betrouwbaarheid benadrukt. Deze bedrijven gaan fatsoenlijk om met hun dienstverlening, hun personeel en met hun administratie. Voor glazenwassersbedrijven is er de module Glas & Gevel bij het keurmerk. Een bedrijf met OSB-Keurmerk is betrouwbaar en professioneel.

Mijncoronaprotocol.nl 
Op de website mijncoronaprotocol.nl worden de verschillende brancheprotocollen verzameld. Deze website is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW in samenwerking met de Rijksoverheid.

Gerelateerd