Hackaton #samensterkFM smaakt naar meer

Praktijk 12 februari 2021

Hackaton #samensterkFM smaakt naar meer

Op donderdag 4 februari jl. vond de hackaton van #samensterkFM plaats. Schoonmakend Nederland is één van de partijen die het evenement mogelijk maakte. In een hackaton werken deelnemers samen aan uitdagende vraagstukken. Men leert van elkaar, werkt samen aan oplossingen en krijgt inspiratie voor de eigen organisatie. Ruim 50 deelnemers gingen met twee challenges aan de slag: 

1. Hoe brengen we 100.000 mensen naar nieuw werk? 
2. Hoe ziet de nightmare competitor eruit voor facilitaire dienstverlening? 

Met deelnemers van opdrachtgevers, dienstverleners, adviesbureaus, uitzendbedrijven, onderwijs, vastgoed en maatschappelijke organisaties zijn veel verschillende invalshoeken belicht. Zichtbaar werden de verschuiving naar platformen, focus op de eindgebruiker en het gebruik van data. 

Expert

Twee teams werden door de jury als winnaar aangewezen: The Social Wallet en Platform Anywhere. Bij het eerste team staat ‘workplace wellbeing’ centraal en bij het tweede team: ketensamenwerking en brede inzet binnen FM-dienstverlening en thuismarkt. De jury ziet een combinatie van beide concepten als kansrijk voor verdere ontwikkeling. 

 

Gerelateerd