‘Fijn om te werken en niet alleen maar thuis te zitten; nu kan ik energievol bij mijn eigen werkgever aan de slag.’

Vereniging 28 april 2021

‘Fijn om te werken en niet alleen maar thuis te zitten; nu kan ik energievol bij mijn eigen werkgever aan de slag.’

Tim Vastenburg (30) klinkt blij en opgetogen. De horeca gaat open en hij mag weer aan de slag bij zijn huidige werkgever Tapwacht, waar hij sinds begin 2020 met veel plezier de bier- en wijninstallaties reinigt via Facilicom. 

Experts

Als de horeca zijn deuren sluit, heeft Tim tijdelijk geen werk meer. Gelukkig zit zijn werkgever Facilicom niet stil. De recruitmentafdeling van Gom legt contact met het Mobiliteitscentrum Schoonmaak, zodat Tim aan het werk kan blijven. Zo kan hij tijdelijk bij een andere werkgever aan de slag. Hij maakt schoon bij Philips Medical in Best. Ook verzorgt hij de bloemen en ruimt ateliers op bij de High Tech Campus in Eindhoven, dagelijks van 7 tot 11 uur via Visschedijk Facilitair. ‘Zo fijn om aan het werk te zijn in plaats van thuis op de bank. Voor even is dat niet erg, maar als het te lang duurt, voelt het niet meer als vakantie. Ik ben dankbaar voor deze mogelijkheden qua werk. En nu kan ik weer vol energie doorstromen bij mijn huidige werkgever Tapwacht; enorm blij mee,’ besluit Tim.

Meer weten?
Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak brengt werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Dit doen we voor schoonmaakmedewerkers, glazenwassers en specialistisch opgeleid schoonmaakpersoneel. Ons doel is om mensen die werk zoeken aan een baan te helpen. Het Mobiliteitscentrum Schoonmaak bemiddelt ook tussen bedrijven met een personeelstekort en schoonmaakbedrijven met mensen op de bank. De uitruil van werknemers is nadrukkelijk bedoeld om elkaar uit de brand te helpen, en de werknemers aan het werk te houden. Daarnaast ondersteunen we werkgevers in hun zoektocht naar de perfecte kandidaat. Niet alleen door middel van werving en selectie, maar ook door advies te geven over de huidige arbeidsmarkt en hoe hier op in te spelen. Met als doel de kennis en vakmanschap in de sector te behouden. De dienstverlening van het mobiliteitscentrum is kosteloos. Wij zijn opgericht door de sociale partners RAS, CNV, FNV en de branchevereniging Schoonmakend Nederland om te zorgen voor voldoende instroom van nieuwe mensen én voor doorstroom en behoud van vakbekwame professionals. Dat lukt alleen als we samenwerken en in beweging komen en blijven. Ga naar mobiliteitscentrumschoonmaak.nl voor vacatures of meer informatie.

Gerelateerd