Naheffing gekregen van Belastingdienst vanwege verkeerde toepassing premiekorting? Meld het!

Nieuws 16 februari 2021

Naheffing gekregen van Belastingdienst vanwege verkeerde toepassing premiekorting? Meld het!

De Belastingdienst controleert werkgevers op het doen van de juiste aangifte van loonheffingen. Schoonmakend Nederland ontvangt signalen van schoonmaakbedrijven dat bedrijven gecorrigeerd worden op de toepassing van de premiekorting arbeidsbeperkten. Het gaat met name over de periode 2014 - 2017.

Een naheffingsaanslag loonheffingen kan aanzienlijk oplopen, omdat de berekening vaak over een grotere groep medewerkers gaat. De premiekorting kan op twee manieren worden toegepast: op de verloonde uren of op de contracturen. Afhankelijk van de aard van het arbeidscontract wordt bepaald hoe de premiekorting wordt berekend.

  • Bij een vast aantal contracturen mag de premiekorting alleen worden toegepast op de contract uren.
  • Bij een variabel contract mag deze worden toegepast over de verloonde uren.
  • Bij een tijdelijke uitbreiding van uren mogen deze bij een contract met een vast aantal uren dus alleen over de contracturen berekend worden en niet over de extra uren.

Expert

De Belastingdienst heeft bij controles geconstateerd dat dit door schoonmaakbedrijven niet in alle gevallen zo is toegepast.

Schoonmakend Nederland wil in gesprek met de Belastingdienst zoeken naar een oplossing voor de bedrijven. Daarvoor is het nodig om inzicht te krijgen in op de grootte van het probleem. We roepen bedrijven daarom roepen op je bij ons te melden als je zo’n naheffing hebben ontvangen.

Naar formulier: meld naheffing premiekorting Banenafspraak

Gerelateerd