AWOG ledenbijeenkomst (22 maart 2021): ‘Kijk naar innovaties in andere branches en bedenk wat jij er mee kunt doen’

Vereniging 22 april 2021

AWOG ledenbijeenkomst (22 maart 2021): ‘Kijk naar innovaties in andere branches en bedenk wat jij er mee kunt doen’

Op maandag 22 maart vond de eerste AWOG ledenbijeenkomst van dit jaar plaats. Zo’n 50 belangstellenden logden in om de bijeenkomst online te volgen. Het programma bestond uit twee delen: de Glas & Gevel actualiteiten en daarna een wake-up call door de Fountainheads. 

Experts

Nog steeds online
Voorzitter Peter Rietbroek had het liever anders gezien: een echte fysieke bijeenkomst ergens in het land. Waar je samen kan komen en een ‘normaal’ praatje met elkaar kan maken. Maar we hoeven het niet uit te leggen: corona maakte dat onmogelijk. De vergadering moest voor de tweede keer online worden gehouden.  

Glas & Gevel actualiteiten
In hoog tempo passeerden verschillende onderwerpen de revue. De verplaatste cao-onderhandelingen, de resultaten van het onderzoek naar nano door TNO, de toolbox om het glazenwassers- en gevelvak te promoten op ROC’s, de vernieuwing van de Arbocatologus, en de wijzigingen voor het gebruik met de wassteel in het bijzonder (van m2 naar uren) en veilig en gezond werken. De bestuursleden lichtten de onderwerpen toe en vragen van deelnemers werden beantwoord.  

Fountainheads: wake up!
De FountainheadsWim van Rooijen en Jan-Henk Boumannoemen zichzelf trendverkenners. Zij namen de deelnemers mee van Teams naar een livestream op YouTube. In hoog tempo presenteerden zij allerlei ontwikkelingen op gebieden als robotisering en kunstmatige intelligentieMaar wat betekenen die ontwikkelingen voor het vak van de glazenwasser en de gevelbehandelaar? Wanneer moet je bijvoorbeeld gaan investeren in robots en drones? Dat antwoord konden zij niet geven, maar dat innovaties in andere branches kansen bieden, werd duidelijk. 

‘Kom los van je werk. Investeer regelmatig tijd om naar je werk, je branche én naar ontwikkelingen in andere branches te kijken. Welke innovaties zie je daar? Wat kun je ermee in je eigen bedrijf of branche?’  Sommige innovaties zijn misschien nu nog niet klaar voor toepassing in ons vak. Maar ontwikkelingen gaan door. Er komt een dag (en die kan er sneller zijn, dan je denkt) dat je bijvoorbeeld met drones goed en snel op grote hoogte de ramen kunt wassen. 

Gerelateerd