‘Als ik poets, voel ik me op mijn best.’

Vereniging 18 mei 2021

‘Als ik poets, voel ik me op mijn best.’

Als je het hebt over iemand, die schoonmaak door zijn aderen heeft lopen, dan hoort Tim Smink (34) daar zeker bij. Door omstandigheden zat Tim vijf jaar thuis. Hij kon daardoor niet goed functioneren, zowel privé als werk gerelateerd. In die periode woonde Tim in een begeleid-wonenomgeving. Vanuit die situatie kwam hij bij Laborijn terecht (toen nog het sociale werkbedrijf Wedeo in Doetinchem). Daar geeft hij zijn grote voorkeur voor schoonmaak aan. Tim is voor 20 uren gedetacheerd gestart met werken bij Mabeon. Na een aantal maanden prima gefunctioneerd te hebben, worden zijn uren al snel aangepast naar 32 uur per week. Wel werkt hij nog steeds als gedetacheerde medewerker. Tim wil er graag helemaal bij horen en krijgt in 2018 een vaste arbeidsovereenkomst bij Mabeon voor 38 uur per week.

Expert

Tim werkt nu al acht jaar met heel veel plezier bij Mabeon en voert zijn werkzaamheden uit bij Elver (zorginstelling voor gehandicapten), een tandartspraktijk en een bassischool). Hij zegt er zelf over: ‘ik heb het erg naar mijn zin bij Mabeon. Ik heb leuke en sociale collega’s in een super leuk bedrijf. Ook heb ik een heel fijne jobcoach, Mandy Steinvoort. Met haar bespreek ik zowel mijn werkinhoudelijke als privé zaken. Het heeft me na een moeilijke periode gebracht naar waar ik nu sta: stabiel en met veel plezier in het leven en in mijn werk. Als ik poets voel ik me op mijn best, vergeet ik al mijn zorgen. Het geeft veel voldoening en ik geniet van het contact met de mensen.’ Hij ziet zijn toekomst positief in: ‘als ik terugkijk naar hoe ik begon en waar ik nu sta, ben ik echt vooruit gegaan. Ik ben dankbaar dat ik bij Mabeon mag werken en doe wat ik het allerleukst vind.’

In aanloop naar De Dag van de Schoonmaker delen we vanuit Schoonmakend Nederland mooie verhalen over schoonmakers, glazenwassers en specialisten.

Ook interesse in een baan als schoonmaker?
Ga naar Werken in de schoonmaakbranche (mobiliteitscentrumschoonmaak.nl)

Gerelateerd