‘Een ode aan 180 schoonmaakhelden.'

Vereniging 25 mei 2021

‘Een ode aan 180 schoonmaakhelden.'

Asito maakt al bijna 30 jaar schoon op Luchthaven Schiphol. Met maar liefst 180 schoonmaakcollega’s wordt er dagelijks bijgedragen aan een positieve reizigersbeleving op de luchthaven. Van het schoonmaken van de aankomsthal tot aan het sanitair: de schoonmaakcollega’s van Asito zetten zich elke dag in! Om die waardering uit te spreken zetten we hen in het zonnetje ter ere van De Dag van de Schoonmaker.

Expert

Diana van Zeelt, Vestigingsmanager Asito Transport Terminal Services: ‘Al ruim een jaar hebben we te maken met de coronamaatregelen. Corona hakt er zeker in. Niet alleen op de luchthaven, maar ook bij de schoonmaakcollega’s die werkzaam zijn op de luchthaven. Door Covid-19 was het rustiger op de luchthaven, waardoor we helaas ook afscheid hebben moeten nemen van een aantal schoonmaakcollega’s.’

‘Fysiek contact was niet mogelijk in deze tijd. Je kon dus niet een knuffel geven of een arm om iemand heenslaan. Dit was best zwaar: voor het team en de collega’s op de luchthaven. Met z’n allen hebben we de schouders eronder gezet. Elke dag weer, zeven dagen per week. En dat vind ik een groot compliment waard! Ik werk niet met één held, maar met 180 helden die ik via deze weg allemaal in het zonnetje wil zetten. Jullie zijn allemaal helden!’, sluit Diana af.

Ook interesse in een baan als schoonmaker/specialist of glazenwasser?
Ga naar Werken in de schoonmaakbranche (mobiliteitscentrumschoonmaak.nl)

Gerelateerd