Blog Piet Adema: trots

Vereniging 15 juli 2021

Blog Piet Adema: trots

Trots. Dat ben ik op onze schoonmaker Nabiel Cheriet. Hij werkt voor werkgever Beercoo. Nabiel mocht bij premier Rutte aanschuiven aan tafel om te laten zien wat schoonmaakwerk inhoudt.

Expert

Ik heb ook veel waardering voor onze premier die tijd vrij maakte voor Nabiel. En voor onze sector. Hij was al overtuigd van het belang van ons werk voor de samenleving. Schoonmaak is essentieel om de maatschappij draaiende te houden heeft de corona crisis ons geleerd.  Deze trots mogen we nog meer laten zien. Van geboorte tot laatste levensreis, schoonmakers zijn erbij. Om te helpen en ontzorgen, voor een schone en leefbare wereld. Dat mogen we laten zien. Onze nek uitsteken.

Om dit mogelijk te blijven maken moet er ruimte zijn voor ondernemerschap. Ook ondernemers zijn essentieel voor de brede welvaart en werkgelegenheid in onze sector. Zij bieden veel mensen vaak zonder startkwalificatie een kans op een mooie carrière. Soms hebben mensen een zetje nodig om werk fit te worden en te blijven. Onze ondernemers bieden dat zetje.

We hebben bij onze premier aandacht gevraagd voor dat ondernemerschap. En gevraagd om bij beslissingen speciaal onze sector voor ogen te hebben. Want een kleine wijziging in de wetgeving op de arbeidsmarkt heeft juist voor onze sector vaak grote gevolgen. Met vaak toenemende risico’s. Toenemende lastendruk. Vooral ook voor onze MKB-ers. Rutte luisterde zorgvuldig en nam de tijd voor ons. Het gesprek liep uit. En dat was mooi. Het betekent dat onze sector bij hem echt op de kaart staat.

Dit is voor mij de reden om voor jullie ondernemers te lobbyen in Den Haag. Jullie zien én pakken kansen. Jullie laten de maatschappij draaien. Daarbij bieden we graag een helpende hand. Want ook jullie zijn onmisbaar. Dat zichtbaar maken motiveert me elke dag weer om voorzitter te zijn van deze mooie club mensen. Het voor de ondernemers beter maken om te ondernemen. Wees trots en blijf kansen pakken. Zo worden we de beste versie van onszelf. En dat mag best gezien worden!

Piet Adema
Voorzitter Schoonmakend Nederland

Gerelateerd