Het onbereikbare tóch bereiken

Vereniging 15 december 2021

Het onbereikbare tóch bereiken

Wat ben ik trots op onze resultaten in alle hectiek van dit jaar. Trots op de pilot met het exo-skelet, die voortvarend loopt om onze mensen langer en beter inzetbaar te houden. Trots op de ‘Actieweek glazenwassers hebben hart voor de zorg’, speciaal voor opdrachtgevers, cliënten en personeel in de zorg, waar 19 bedrijven aan meedoen, een mooi aantal. Volg al hun activiteiten via #GlazenwassersHartZorg.

Experts

Verbindingen leggen én elkaar versterken om vooruit te komen, is in dit online tijdperk extra belangrijk. Daarom is het top dat er zoveel animo was voor onze AWOG-bijeenkomsten (voor glas en gevel), waarvan de laatste gelukkig live kon plaatsvinden tijdens de Schoonmaak Vakdagen. Op deze beurs werd ook het NK Glazenwassen weer gehouden. Een mooie traditie is hiermee in ere hersteld én er was weer veel persaandacht voor ons mooie vak! Verbinding is nodig om ons vak ook bij de jongere generatie onder de aandacht te brengen. Daarom is de toolbox ter promotie van het glas en gevel vak ontwikkeld. Zo kun je jongeren op het MBO kennis laten maken met het vak. In de toolbox vind je informatie over hoe je contacten legt met roc's in Nederland, maar ook hoe je een gastles of bedrijfsbezoek voorbereid.

Blijf ook in 2022 innoveren, al is het maar in kleine stapjes. En focus op wat er wél is. Bevorder werkmethoden om glazenwassers en gevelbehandelaars gezond aan het werk houden. Blijf jongeren aantrekken om te komen werken en laat zien hoe mooi ons vak is. Komend jaar blijft onzeker gezien corona. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijkste is om dichtbij jezelf te blijven; blijf ondernemen! Zo bereiken we samen het onbereikbare.

Fijne feestdagen en een ondernemend nieuw jaar toegewenst!

Peter Rietbroek
Voorzitter AWOG

Gerelateerd