Manfred: 'Flamboyant in schoonmaakland’

Vereniging 1 juni 2022

Manfred: 'Flamboyant in schoonmaakland’

Maak kennis met Manfred Magielse. Eigenaar van ‘Kapsalon Oud Gastel’ en projectleider bij Becker Schoonmaakservice, want ‘fulltime knippen ziet hij niet zitten’. ‘Om mijn hoofd leeg te maken, ben ik gaan schoonmaken,’ vertelt deze flamboyante persoonlijkheid. En dat bevalt hem goed. Zijn dagen zijn afwisselend: ‘s Ochtends van 6 tot 7 maakt hij laboratoria schoon, om daarna direct door te rijden naar zijn kapperszaak in Fijnaart. ‘s Avonds wachten zijn schoonmaakcollega's hem op voor de avondschoonmaak.  

Expert

Natuurlijke leider
‘Ik neem heel natuurlijk de leiding op me’, vertelt Manfred. Als hij ergens op een locatie komt, vragen zijn collega's hem direct naar het werkprogramma voor die dag. ‘Ook al ben ik voor het eerst bij die klant.’ Manfred slaat dan direct aan het improviseren. ‘Ik deel iedereen op een bepaalde plek in en zie verder wel hoe het loopt. Als ik het niet precies weet, doen we gewoon alles.’ Hij is populair bij zijn team. ‘Sommige oudere collega's gaan nog niet met pensioen omdat we zo fijn samenwerken. Prachtig.’  

Corona
‘Ik ben blij dat corona schoonmaak echt op de kaart heeft gezet. Ik hoop dat dat zo blijft. Wij doen zo ontzettend belangrijk werk. Denk aan de toiletten bij bouwbedrijven en de schoonmaak van opleveringen van nieuw- en verbouw. Zo belangrijk voor ieders gezondheid.’ Hij is dan ook blij en dankbaar dat hij in de beginfase van de coronatijd mocht invallen. ‘Het beviel zo goed dat ik nooit meer ben weggegaan.’

Saamhorigheid 
Het belangrijkste aan het werk in de schoonmaak vindt Manfred het saamhorigheidsgevoel. ‘Als je allemaal op je plek alles gedaan hebt en daarna samen aan tafel een drankje drinkt, dan is de vermoeidheid zo verdwenen. Als een team samenwerken voor de klant geeft zoveel energie!’ Hij is echt van het detailwerk. Als het moet kruipt hij ook onder bureaus door. ‘Als de klant daarna tevreden is en je hoort dat ze speciaal naar jou hebben gevraagd, lever je zoveel toegevoegde waarde. Dat is het beste gevoel ter wereld!’

 Beeld: Ann-Sophie Falter

Gerelateerd