Anja: 'Supertrots op mezelf’

Vereniging 11 juni 2022

Anja: 'Supertrots op mezelf’

Anja gaat in 2011 in de schoonmaak werken, nadat ze haar partner heeft verlaten. Als ze na een bedrijfsongeval thuiszit, slaat het noodlot toe: ze wordt getroffen door een TIA. Ze rijdt zelf (!) naar het ziekenhuis, waar ze met verlammingsverschijnselen twee dagen op de IC ligt. Na een lang revalidatietraject pakt ze de draad weer op. Ze moet o.a. opnieuw leren praten. Ze slaagt erin terug te keren op de werkvloer en groeit door tot rayonmanager bij Breedweer.

Expert

Breedweer
‘Het fijnste bij Breedweer is, dat je kan zijn wie je bent,’ vertelt Anja. ‘We zijn allemaal gelijk. Breedweer is er voor de klanten, maar ook voor de medewerkers. Je bent hier geen nummer, je wordt gezien. Dat spreekt me aan.’ In haar werk als rayonmanager combineert ze twee 'leuke zaken' met elkaar. 'Het persoonlijk contact is het allermooist. Mensen begeleiden en waarderen, ook al gaat er wel eens iets mis.' 

Dag
Anja coördineert de schoonmaak op een aantal scholen. Dagelijks heeft ze contact met de medewerkers op de locaties. 'Ik ben nooit op kantoor. Het is voor medewerkers fijn om ze regelmatig te zien, dat houdt ze gemotiveerd.' Na een dag hard werken, is Anja 's avonds afgepeigerd. Haar sociale leven staat daarom doordeweeks op een laag pitje. 'Dan moet ik mezelf echt dwingen om mijn laptop dicht te houden, en zo de balans tussen werk en prive goed te houden.'

Gevolgen TIA
De gevolgen van haar TIA worden duidelijk na haar fotoshoot. Anja's kortetermijngeheugen laat haar even in de steek: ze is vergeten waar ze haar auto heeft geparkeerd. 'Ik ben blij waar ik nu sta: volop aan het werk en midden in het leven. Dat gun ik iedereen. Dankzij de vele lieve mensen om me heen die me helpen de draad weer op te pakken, waaronder veel collega's. De schoonmaak is een mensenbranche, waar je jezelf in eigen tempo kan en mag ontwikkelen. Het beste gevoel ter wereld!'

Beeld: Ann-Sophie Falter

Gerelateerd