Vitamine A van aandacht

Publicatie 3 november 2022

Vitamine A van aandacht

Iedereen heeft de vitamine A nodig van Aandacht,' vindt de jonge bevlogen ondernemer Berry Buskens van SB facility service uit Haarlem. Vanuit de Hoge Hotelschool kwam hij in de brancheterecht. 'Daar kwam ik met schoonmaak en hospitality in aanraking. Ik leerde daar anders denken: de deur openhouden en dat kopje koffie bij binnenkomst.' Hij focust zich nu op verschillende segmenten, die hij precies dat stukje extra aandacht en ontzorging kan geven. 'Elkaar versterken in samenwerking.

Expert

Wie de schoen past

'Of een klant bij ons past of niet baseer ik op gevoel,' legt Buskens uit. 'Elk schoonmaakbedrijf biedt schoonmaak. Ik ga op zoek naar bedrijven waar we net dat stapje extra kunnen doen, zoals een vaatwasser uitruimen. Er moet tijd zijn voor periodieke werkzaamheden en ruimte om het werk zo in te richten dat de klant de meerwaarde ziet. Je ziet nu dat er een andere type klanten ontstaan. Korte lijnen en passend bij medewerker, bij ons en de klant. Als we dat bij elkaar past is de cirkel rond.' 

Vitamine A

Buskens coacht zijn medewerkers om het beste uit zichzelf te halen: 'We kijken constant hoe het gaat en wat iemand nog meer kan of wil doen. Vanuit schoonmaak bijvoorbeeld de stap zetten richting vloeronderhoud. Uitdaging is belangrijk: zo zijn we ook bezig met een hospitality training.' Buskens blijft zijn medewerkers opzoeken om hen de oprechte aandacht te geven die ze verdienen. 'Dat helpt om ze gemotiveerd te houden.' Hij is nog wel op zoek naar personeel. 'We vissen als schoonmaakbedrijven allemaal in dezelfde vijver. Daarom plaatsen we regelmatig vacatures op Facebook en LinkedIn en werven ook via via. Naar dat laatste gaat mijn voorkeur uit.' 

Toekomst

'The sky is the limit,' grapt Buskens over zijn toekomstvisie. Hij wil gestaag doorgroeien en ook het gebied uitbreiden voor hun werkzaamheden. 'Als er in een bepaald gebied een solide basis staat, kunnen we verder gaan naar het gebied ernaast. We zitten nu voornamelijk in Noord-Holland. Ik hoop dat we langzaam verder kunnen uitbreiden in werkgebied.' Als er een taak is waar er een machine bijgezet kan worden, doen ze dat. 'Met de i-mop kun je extra meters maken; dat helpt.' 

Keurmerk Schoon

Door het Keurmerk Schoon scoorde SB Facility Services in een onderhandse aanbesteding Ruby Hotels. ‘Korte lijnen en deal rechtstreeks met de eindverantwoordelijke was hetgeen ze over de streep trok en de borging was voor hen heel belangrijk. Dan helpt het Keurmerk Schoon erbij om onze kwaliteit bij opdrachtgevers te laten zien.' 

Gerelateerd