Brief over 'eerder stoppen met werken'-regelingen voor schoonmakers

Nieuws 16 november 2022

Brief over 'eerder stoppen met werken'-regelingen voor schoonmakers

Begin deze maand ontvingen alle schoonmakers een brief vanuit de RAS die hun attendeert op de twee ‘eerder stoppen met werken’-regelingen: het generatiepact en de ESMW-regeling.

Expert

Download de werknemersbrief

Download de werkgeversbrief

Meer weten over de 'eerder stoppen met werken'-regelingen?

Op de website van de RAS vind je uitgebreide informatie over de twee 'eerder stoppen met werken'-regelingen:

  • Generatiepact
    Het Generatiepact start op 1 januari 2023. De regeling is voor medewerkers die drie jaar vóór de AOW-leeftijd zitten, al 10 jaar in de schoonmaak en minimaal 32 uur per week bij één werkgever werken. Met het generatiepact kan iemand tot 20% minder gaan werken. Dat komt vaak neer op één dag in de week. De medewerker krijgt 95% van het loon, waarover volledig pensioen wordt opgebouwd. LEES MEER
  • Eerder stoppen met werken
    Deze 'eerder stoppen met werken'-regeling is een voortzetting van de regeling uit de vorige cao. Deze stopt per 31 december 2025. De medewerkers die kunnen deelnemen hebben van de RAS een brief ontvangen met een ESMW dossiernummer. Met dit nummer kan de medewerker een aanvragen indienen. LEES MEER

Gerelateerd