Overzicht Sociale Lasten per 1 januari 2023 (definitief)

Achtergrond 12 december 2022

Overzicht Sociale Lasten per 1 januari 2023 (definitief)

Schoonmakend Nederland heeft een overzicht gemaakt van de sociale lasten voor werkgevers per 1 januari 2023. De sociale lasten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn wettelijk en sectoraal bepaald. De premies voor de WIA, WW en ZVW moeten nog worden vastgesteld.

Sinds de invoering van de WAB op 1 januari 2020 is de WW-premie gedifferentieerd. Dat betekent dat de premie per soort contract (vast of oproep) wordt bepaald. Het verschil tussen de lage en de hoge premie bedraagt maar liefst 5%. In het overzicht is voorlopig het landelijk gemiddelde cijfer opgenomen, maar feitelijk zal de premie per bedrijf moeten worden bepaald.  

Voor leden van Schoonmakend Nederland is er een overzicht gemaakt van de sociale lasten. 

Experts

Verder lezen? Word lid van Schoonmakend Nederland voor toegang tot dit artikel

  • Direct toegang tot unieke ledeninformatie
  • Makkelijk aanmelden voor Academie, cursussen en ledenbijeenkomsten
Registreren
Is jouw organisatie al lid en heb je al een Mijn Schoonmakend Nederland account? Log dan in

Gerelateerd