Duurzaam ondernemen

Klimaatverandering en de circulaire economie zijn belangrijke onderwerpen. Schoonmaakbedrijven nemen hier hun maatschappelijke verantwoordelijkheid in. Niet alleen omdat de bedrijfsprestaties verbeteren, maar vooral omdat steeds meer mensen duurzaam ondernemen intrinsiek belangrijk vinden. Maar het is een groot thema waar je heel veel vragen over kunt stellen. Hoe ga je aan de slag? Waar kun je op letten? Wat komt er bij kijken? Hoe maak je je inspanningen zichtbaar?

Samen met schoonmaakbedrijven geeft Schoonmakend Nederland betekenis en invulling aan duurzaamheidsthema. We organiseren (online) bijeenkomsten en bieden tools aan, waarmee je in jouw bedrijf vorm kunt geven aan duurzaamheid. Ook geven we meer bekendheid aan en ondersteuning bij initiatieven op het sociale vlak.

Schoonmakend Nederland gebruikt de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als referentiekader voor de duurzaamheidsactiviteiten. Deze SDG’s vormen een mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030: 17 doelen die een einde moeten maken aan extreme armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering.

Experts

Jasper van der Schoot

Jasper van der Schoot

Stagiair circulaire economie

06-54753484 jasper.van.der.schoot@schoonmakendnederland.nl

Artikelen