Peter Rietboek: Terugblikken op een mooi 2022!

Vereniging 23 december 2022

Peter Rietboek: Terugblikken op een mooi 2022!

Het einde van het jaar is alweer in zicht. En hoewel ‘cliché’: het jaar is voorbij gevlogen. Daarom is het extra belangrijk om terug te kijken op wat we bereikten voor onze glazenwassers- en gevelbehandelaarsbedrijven. Naast het runnen van ons eigen bedrijf, werken we in de brancheorganisatie samen aan een groot aantal verschillende onderwerpen. 2022 was gelukkig een jaar waar we elkaar vaker live konden ontmoeten, maar er gebeurde meer.

Experts

  • Twee keer kwamen we bij elkaar tijdens ledenbijeenkomsten. De eerste was in het voorjaar bij VRIJ in Culumborg. De invoering van zero-emissie zones en wat dat voor jouw wagenpark betekent stond centraal. En vorige maand organiseerden we een bijeenkomst bij Expo Houten. Daar werkten we een volle agenda af. Veiligheid was het belangrijkste thema. Het waren beide keren energieke bijeenkomsten waar we met plezier op terugkijken!
  • De pilot met het exoskelet door Skelex werd afgerond. Wat fijn dat verschillende bedrijven met het exoskelet op de werkvloer gingen werken. Zo leerden we veel over de impact op de workload. Omdat aangetoond is dat het werk een stuk minder zwaar wordt, geven we een vervolg aan de pilot. Hoe? Dat is voor 2023.
  • Tijdens de Schoonmaak Vakdagen in november vond het NK Glazenwassen weer plaats. Een mooie wedstrijd met twee winnaars: Stefan Struyck (Degenaar/Gom) én Niklaas Larkens (Glazenwasserij Van Elten). Wat mij betreft échte kampioenen!
  • Twintig bedrijven namen deel aan de actieweek Glazenwassers hebben hart voor de zorg. Mooie acties, dankbaar zorgpersoneel en cliénten/bewoners. We hebben nog een paar dagen te gaan, maar de zevende editie van de actieweek is nu al succesvol. Hartverwarmend gewoon, iedere keer weer!
  • Tenslotte noem ik het project ‘veilig werken’ door de Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA). Het is goed om bewust te blijven van veilig en verantwoord werken in de branche. En ik ben tevreden over de samenwerking die we daarover hebben met de NLA. Want iedereen is gebaat bij een veilige werkomgeving.

Ik wens jullie - mede namens het voltallige bestuur en de kanjers van Schoonmakend Nederland - een liefdevol, succesvol maar bovenal gezond 2023 en heel graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Peter Rietbroek
Voorzitter segment Glas & Gevel

P.s. zet maandag 6 maart a.s. vast in je agenda, dan organiseren we de volgende ledenbijeenkomst.

Ledenbijeenkomst Glas & Gevel, 16 november 2022 (Schoonmakend Nederland) Exoskelet en glazenwassen 2 (Schoonmakend Nederland)  Kijken bij het NK Glazenwassen 2022 (Schoonmakend Nederland)  NK Glazenwassen 2022 (Schoonmakend Nederland) Winnaars NK Glazenwassen 2022 (Shoonmakend Nederland) Banner_actieweek_glazenwassers_440x220px, 2022 (Schoonmakend Nederland)

Gerelateerd