Aanmelding Best Practice Award Code Schoonmaak is geopend

Praktijk 14 juni 2023

Aanmelding Best Practice Award Code Schoonmaak is geopend

Op donderdag 7 december 2023 vindt de tiende editie van de uitreiking Best Practice Award plaats. Een Best Practice is een samenwerking tussen (minimaal twee) partijen volgens het gedachtegoed van de Code: fair zaken doen met oog voor ieders belangen. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.

Wil je kans maken op de Best Practice Award 2023? Schrijf je dan hier in

Expert

De stem van de schoonmaker

Dit jaar staat de Best Practice Award in het teken van de schoonmaker, waarbij eigen inbreng van de schoonmaker gestimuleerd wordt. De schoonmaker is een belangrijke schakel in de keten en moet zijn of haar vak goed en met plezier uit kunnen voeren. Alleen dan kan er kwaliteit geleverd worden, wat alle partijen ten goede komt. Daarom is het belangrijk dat de schoonmaker wordt gezien en een stem heeft.

Criteria 2023

De inzendingen voor de Best Practice Awards 2023 worden beoordeeld aan de hand van de volgende vijf criteria:

 1. Goed voorbeeld voor anderen
  De Best Practice is een goed voorbeeld, het heeft door de inhoud een voorbeeldfunctie voor anderen en dient als stimulans tot navolging.
 2. Ketensamenwerking
  De Best Practice laat partnership zien tussen de opdrachtgever, opdrachtnemer en de schoonmaker. 
 3. Duurzaam 
  De Best Practice is duurzaam en niet eenmalig en laat de toepassing van de Code Schoonmaak zien. Het gaat over concrete handelingen in de toepassing van de Code, waarbij de schoonmaker centraal staat en heeft zijn nut al bewezen of is als werkwijze in de bedrijfsvoering gewaarborgd.
 4. Innovatief karakter
  De Best Practice heeft een innovatief karakter welk is ingebed in het bedrijf, de subsector en/of de gehele sector en het beschrijft welke ervaringen hiermee zijn opgedaan.
 5. Positief effect voor schoonmakers en glazenwassers
  De Best Practice heeft naar de toekomst toe een positief effect voor schoonmakers en glazenwassers. Deze effecten worden aan de hand van concrete cijfers van de periode voor en na de Best Practice omschreven.

Meld hier jouw best practice aan

Gerelateerd