Aurix autoloase: auto kopen of leasen?

Vereniging 25 september 2023

Aurix autoloase: auto kopen of leasen?

"Op dit moment bezoek ik ondernemers in de schoonmaak die ervoor kiezen om auto's te kopen. Het beeld bestaat dat kopen goedkoper is dan leasen," aldus Gerard Claasen van onze ledenvoordeeelpartner Aurix. Gerard legt uit dat leasen zowel in kosten als in tijd een interessante optie is. 

Expert

Wat kost auto rijden?

Het Nibud heeft berekend wat een auto gemiddeld per maand gemiddeld kost, exclusief de aanschafkosten. Wel meegenomen zijn de afschrijvingskosten, onderhoudskosten (reparatie + servicekosten), autoverzekering en motorrijtuigenbelasting. Je komt dan uit op de volgende bedragen:

  • Mini klasse : € 243,50
  • Compacte klasse : € 259,00
  • Kleine Midden klasse : € 368,50
  • Midden klasse : € 481,00

De totale kosten bestaan ui de aanschafprij, de maandelijkse kosten zoals door Nibud berkend en de tijd die je nodig hebt om alles te regelen (afsluiten verzekeringen, wegbrengen onderhoud, vervangend vervoer etc...). Kies je voor zakelijke full operational, dan zijn al deze kosten inbegrepen in het leasebedrag. De auto blijft gedurende het leasecontract eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor kom je nooit voor onverwachte extra kosten te staan.

Nog niet overtuigd? Ik kom graag bij je langs voor een gratis scan of laat door mij vrijblijvend een berekening maken. Bel of mail me: Gerard Claassen, 06-12100980

Gerelateerd