Samen digitaal veilig | Nieuwe wet cybersecurity NIS2: deelnemers voor pilot gezocht

Vereniging 25 september 2023

Samen digitaal veilig | Nieuwe wet cybersecurity NIS2: deelnemers voor pilot gezocht

Om bedrijven te helpen snel en makkelijk digitaal veilig te worden, werkt Schoonmakend Nederland samen met het platform Samen Digitaal Veilig.

Het platform zoekt bedrijven die willen meewerken aan een pilot in het kader van de nieuwe wet voor digitale veiligheid: NIS2. Het gaat om het testen van vragenlijsten. Lees verder onder de afbeelding. 

Expert

De Universiteit van Amsterdam voert momenteel een onderzoek uit naar de nieuwe wet voor digitale veiligheid, genaamd NIS2. Deze wet legt verplichtingen op aan bedrijven, vooral op het gebied van cybersecurity. Ongeveer 4.300 belangrijke bedrijven en hun toeleveranciers krijgen hiermee te maken. Grote bedrijven moeten hun leveranciers vragen stellen over hun cybersecurity, maar er is nog geen standaardlijst met vragen. Daarom is voorgesteld om een NIS2 standaard vragenlijst te ontwikkelen met gestandaardiseerde voorwaarden voor beveiligingsmaatregelen.

De universiteit zoekt enkele bedrijven (3-5) die willen deelnemen aan het onderzoek om de vragenlijst te testen. Het onderzoek richt zich op vragen over risico-inventarisatie, communicatie met leveranciers, beschikbaarheid van medewerkers en enkele technische aspecten van de naleving.

Kortom: Er is een klein aantal (5-7) onderzoeksvragen en we willen graag naar je mening van software in ontwikkeling vragen.

Wat zijn de voordelen om mee te doen?

  • Beter begrijpen hoe je met je bedrijf aan de NIS2-vereisten kunt voldoen.
  • Praktische kennis over de implementatie van NIS2 in 2024.
  • Kosteloos gebruik van de NIS2-software die beschikbaar zal komen in het platform Samen Digitaal Veilig (SDV).

Meld je nu aan en dan nemen de onderzoekers van de UvA rechtstreeks contact met je op:

Aanmelden kan tot en met 29 september 2023. Er zijn aan de deelname géén kosten verbonden. Als deelnemer wordt je vanuit de UvA begeleid.

Gerelateerd