HR-professionals gezocht voor onderzoek naar verbeteren positie vrouwen op de arbeidsmarkt

Nieuws 15 november 2023

HR-professionals gezocht voor onderzoek naar verbeteren positie vrouwen op de arbeidsmarkt

Voor een onderzoek naar de economische zelfstandigheid van vrouwen op de arbeidsmarkt worden HR-professionals van bedrijven gezocht. De onderzoekers willen van gedachten wisselen over hoe de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt kan worden verbeterd. Ook willen zij reacties van de HR-professionals op de bevindingen van het onderzoek peilen. 

Expert

Over dit onderzoek

Eén op de drie vrouwen in Nederland is economisch niet zelfstandig. Een coalitie van onderzoekers, bedrijven en zorgprofessionals, verenigd in de Nederlandse Economische Veerkracht Coalitie, is op dit moment bezig met een praktijkgericht onderzoek (en bijbehorende aanpak), gericht op het verbeteren van de economische positie en veerkracht van vrouwen. Nu de onderzoekers een jaar onderweg zijn, zoeken zij en goede verbinding tussen het onderzoek en de praktijk. Daarom willen zijn in gesprek gaan met HR-professonials in zogenaamde "veerkrachttafels".

Wat is een "veerkrachttafel"? 

De onderzoekers gebruiken de veerkrachttafels om samen met de HR-professionals van gedachten te wisselen over hoe de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren is en om de reacties van te peilen op de bevindingen van het onderzoek. Centrale vraag is steeds of bedrijven met de onderzoeksbevindingen in de praktijk hun voordeel kunnen doen: verbeteren die de instroom inderdaad en zorgen ze ervoor dat vrouwen voor het arbeidsproces behouden blijven? En, als dat niet het geval is, wat is er dan wél nodig om de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren?

Het gaat in totaal om drie (online) bijeenkomsten in 2024.

Voor het onderzoek worden HR-professionals uit uiteenlopende sectoren gezocht - van industie tot zakelijke dienstverlening. De schoonmaakbranche kenmerkt zich door een hoge participate van vrouwen. Daarom roepen wij HR-professionals van schoonmaakbedrijven op mee te werken aan het onderzoek. 

Waar meld je je aan?

Stuur een e-mail naar Fabian Dekker, Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij neemt dan contact met je op.

Gerelateerd