AURIX autolease: Belastingregels voor bedrijfsauto’s veranderen

Vereniging 5 februari 2024

AURIX autolease: Belastingregels voor bedrijfsauto’s veranderen

Ben je zakelijk eigenaar van één of meer bestelauto’s? De belastingregels voor deze auto’s gaan veranderen. Onze ledenvoordeelpartner AURIX autolease legt uit hoe het zit.

Expert

Grijs kentekent verdwijnt

De zogenaamde grijskentekenregeling van bestelauto’s verdwijnt per 1 januari 2025. Dat betekent dat het BPM*-voordeel voor ondernemers verdwijnt. Vanaf 2025 is de hoogte van de BPM niet langer afhankelijk van de nieuwprijs, maar wordt afhankelijk van de CO2-uitstoot. Hoe hoger de uitstoot, hoe meer BPM er moet worden betaald.

*BPM staat voor ‘Belasting op Personen en Motorvoertuigen’. Het is een registratiebelasting die je betaalt als je een nieuwe auto op Nederlands kenteken wordt geregistreerd.

Verlenging afschrijvingstermijn BPM 

De afschrijvingstermijn voor bedrijfswagens was 60 maanden. Per 1 januari 2024 wordt deze afschrijvingstermijn voor bedrijfswagen aangepast naar 300 maanden (25 jaar). Dit betekent dat het importeren van een bedrijfswagen, door afdracht van BPM, duurder wordt.

Run op bedrijfswagens verwacht

Verwacht wordt dat veel ondernemers door deze wijzigingen het wagenpark voor 2025 willen vervangen of uitbreiden met nieuwe bedrijfswagens. Maak gebruik van de gratis wagenpark scan van Aurix. Gerard Claasen legt je graag uit hoe het werkt. Mail of bel hem:  06-12100980.

Gerelateerd