Samen digitaal veilig | Nieuwe NIS2 wet heeft impact op onze branche

Vereniging 5 februari 2024

Samen digitaal veilig | Nieuwe NIS2 wet heeft impact op onze branche

Digitale veiligheid wordt steeds belangrijker. Vanuit Europa is de NIS2 aangekondigd met wettelijke verplichtingen. Net als bij de AVG moet een flink aantal bedrijven verplicht maatregelen nemen op het vlak van cybersecurity. Dat heeft impact op ons allemaal.

Om bedrijven te helpen snel en makkelijk digitaal veilig te worden, werkt Schoonmakend Nederland samen met het platform Samen Digitaal Veilig.

Expert

Voor wie geldt NIS2?
NIS2 geldt als eerste voor de bedrijven die als essentieel en belangrijk voor de samenleving worden beschouwd. Denk aan waterleidingbedrijven, financiële instellingen en energieleveranciers. Zij moeten cybersecuritymaatrgelen gaan nemen. Deze bedrijven worden daarnaast ook verantwoordelijk voor de cybersecurity van hun toeleveranciers. Dus grote bedrijven, wellicht klanten van jou, gaan samen met hun leveranciers de keten veilig moeten maken.   

Opletten: Je grote klanten gaan zaken eisen
Als jij levert aan een essentieel of belangrijk bedrijf dan kun je verwachten dat zij je vragen om je cybersecurity op orde te brengen. Doe je dat niet dan loop je het risico dat ze kiezen voor een andere leverancier. NIS2 wordt in oktober 2024 van kracht.

Haal het NIS2 Keurmerk met speciale ledenkorting
Het NIS2 Keurmerk is een hulpmiddel voor de ketenzorgplicht. Het laat precies zien wat jij moet doen en regelen om aan NIS2 te voldoen. Via het platform van Samen Digitaal Veilig kun je het keurmerk halen.  Schoonmakend Nederland is partner van Samen Digitaal Veilig en zo profiteer je van 50%  korting. Lees alles over het NIS2 Keurmerk en hoe je het kunt halen op Samen Digitaal Veilig

Gratis webinar met veel praktische hulpmiddelen en voorbeelden
Om zowel NIS2 bedrijven als toeleveranciers van die NIS2 bedrijven te helpen, organiseert Samen Digitaal Veilig op 8 februari 2024 om 16.00 uur en op 13 februari om 11.00 uur het (kosteloze) webinar “NIS2 bedrijven en leveranciers (mkb-bedrijven) moeten samen de toeleveringsketen veilig maken”. In dit webinar leer je alles over hoe NIS2 bedrijven en hun leveranciers (mkb-bedrijven) met elkaar kunnen gaan samenwerken om aan de NIS2 te voldoen. Meld je hier aan.

Gerelateerd