Whitepaper Duurzame Vloer

Cover whitepaper Duurzame Vloer, 2023 (Modint, Schoonmakend Nederland, VSR)In 2019 verscheen voor de eerste keer de whitepaper Duurzame Vloer. Nu is een nieuwe geüpdatete versie beschikbaar. Het belang van planmatig onderhoud aan tapijt staat hierin centraal. 

Deze whitepaper is opgesteld door Modint, Schoonmakend Nederland en VSR. Om de kennis over tapijt en het onderhoud daarvan te optimaliseren, bundelden deze partijen de krachten.

Duik met ons in de wereld van zakelijke vloerbedekking, waar zachte vloeren de grootste bedekker zijn! Wat zijn de verschillende opties? Hoe houd je de vloer in topconditie voor de maximale levensduur? En hoeveel quality time moet je investeren in onderhoud? Op al deze vragen (en meer) krijg je antwoord in de whitepaper waarin de kennis van verschillende ketenpartners is samengekomen. 

Download de whitepaper Duurzame vloer

De whitepaper is een onmisbare bron van informatie voor facilitaire managers, inkopers, gebouwbeheerders, adviesbureaus en intermediairs wat betreft de aanschaf, de reiniging en het duurzaam onderhoud van zachte vloerbedekking.

Regulier en periodiek onderhoud

De positieve eigenschappen van tapijt zoals comfort, geluiddempend, isolerend, veelzijdig (kleuren, dessins, patronen en texturen), onderhoudsvriendelijk, duurzaam en allergievriendelijk zijn bekend. Tapijt heeft daarnaast ook de eigenschap dat het stofdeeltjes en allergenen vasthoudt. Zo wordt voorkomen dat stofdeeltjes door de lucht zweven en daarmee draagt het in belangrijke mate bij aan een prettig en gezonder leef- en werkklimaat. Om deze positieve eigenschappen te behouden, is goed onderhoud essentieel. Een volledig en samenhangend onderhoudsprogramma voor het tapijt bestaat uit regulier schoonmaken, het periodiek onderhoud en de dieptereiniging. Van het volgen van het juiste onderhoud(sprogramma) gaat een preventieve werking uit. Specialistisch vloeronderhoud draagt positief bij aan de levensduurverlenging van zachte vloerbedekking.

Platform Vloeronderhoud

In het Platform Vloeronderhoud van Schoonmakend Nederland werken specialistische vloeronderhoudsbedrijven samen. Vloeronderhoud is een bijzonder specialisme waar vakmanschap en trots voor de geleverde kwaliteit hoog in het vaandel staan. Door een vloer duurzaam en goed te onderhouden, ziet deze er niet alleen mooi uit, maar wordt ook de levensduur verlengd en is er een gezond werk- en leefklimaat. Het op een juiste wijze toepassen van specialistisch vloeronderhoud vereist zeer veel kennis en ervaring. Binnen het platform Vloeronderhoud delen de experts deze kennis en ervaring om het kwaliteitsniveau van gespecialiseerd vloeronderhoud op het hoogste niveau te handhaven. Samen streven ze naar uitmuntendheid in deze branche.