Uitstel belastingaangifte aanvragen

Achtergrond 26 januari 2015 Deze informatie is verstrekt door: Belastingdienst

Uitstel belastingaangifte aanvragen

Kunt u niet op tijd uw belastingaangifte doen? Dan kunt u soms uitstel krijgen. Lees hier wanneer dit mogelijk is.

Expert

  • Ondernemersplein KVK

Als u niet op tijd aangifte kunt doen, kunt u soms uitstel krijgen. U leest hier hoe u uitstel kunt aanvragen.

Inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting

Als u uw aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting niet op tijd kunt doen, kunt u daarvoor uitstel aanvragen. U moet dat wel doen voor de uiterste aangiftedatum, anders riskeert u alsnog een boete.

Aangifte inkomstenbelasting

Voor uw aangifte inkomstenbelasting kunt u op verschillende manieren uitstel aanvragen. Dit kan tot de datum die staat op de uitnodiging van de Belastingdienst. Binnen 3 weken na uw aanvraag krijgt u van de Belastingdienst een schriftelijke reactie. Wilt u langer dan 5 maanden uitstel? Dan moet u ook aangeven waarom u zo lang uitstel nodig heeft.

Aangifte vennootschapsbelasting

Voor uw aangifte vennootschapsbelasting kunt u tussen 1 april en 1 juni uitstel aanvragen. Ook dat kan op verschillende manieren. U vraagt uitstel aan tot 1 november. Binnen 3 weken na uw aanvraag krijgt u van de Belastingdienst een schriftelijke reactie. Wilt u langer dan 5 maanden uitstel? Dan moet u ook aangeven waarom u zo lang uitstel nodig heeft.

Btw en loonheffingen

Alleen in bijzondere gevallen kunt u uitstel aanvragen voor het doen van btw-aangifte of uw aangifte loonheffingen. Neem hiervoor contact op met uw belastingkantoor.

Uw belastingconsulent vraagt uitstel

Als u uw aangifte door een fiscaal dienstverlener laat doen, dan kunt u voor uitstel van de aangifte inkomstenbelasting en de aangifte vennootschapsbelasting contact opnemen met uw dienstverlener. Uw fiscaal dienstverlener kan gebruikmaken van de speciale uitstelregeling voor belastingconsulenten.

Gerelateerd