Schoonmakend Nederland roept nogmaals op om TOGS en TVL open te stellen voor schoonmaakbedrijven

Standpunt 28 mei 2020

Schoonmakend Nederland roept nogmaals op om TOGS en TVL open te stellen voor schoonmaakbedrijven

In een brief aan minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat), minister Hoekstra (Financiën) en minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) vraagt Schoonmakend Nederland nogmaals aandacht voor de positie van schoonmaakbedrijven in de regelingen TOGS (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren) en TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten).

Experts

Schoonmaakbedrijven komen er niet voor in aanmerking, terwijl verschillende bedrijven onevenredig hard geraakt zijn door de stillegging van sectoren vanwege corona. Grote groepen medewerkers zitten werkeloos thuis en de omzet van bedrijven is flink gekelderd. Schoonmakend Nederland wil graag met de ministers in gesprek over maatwerk oplossingen voor de meest schrijnende gevallen in de schoonmaakbranche.  

Gerelateerd