Verzuimdesk voorbeeldcasus #34: Ziek tegen einde contract

Praktijk 15 juni 2020

Verzuimdesk voorbeeldcasus #34: Ziek tegen einde contract

Een werknemer is sinds 23 maart ziek, maar het contract eindigt op 30 april. De werknemer is op 7 april bij de bedrijfsarts geweest en die geeft aan dat werknemer vanaf 20 april weer kan werken. De echtgenoot van de werknemer heeft gebeld dat ze nog niet kan werken vanaf 20 april. Wat kan de werkgever nu doen?

Speelt zo’n casus in jouw organisatie of iets vergelijkbaars en heb je advies nodig? Bel de Schoonmakend Nederland Verzuimhelpdesk voor kosteloos advies: 073-648 38 50.

Experts

De werknemer kan een deskundigenoordeel of second opinion aanvragen bij het UWV als werknemer het niet eens is met het oordeel van de bedrijfsarts. De werkgever zal zich op het standpunt stellen dat het oordeel van de bedrijfsarts leidend is en als de werknemer zich daar niet aan houdt, voldoet de werknemer niet aan de re-integratieverplichtingen. Ook tijdens het wachten op het deskundigenoordeel of de second opinion wordt de werknemer geacht om zich te houden aan de re-integratieverplichtingen. De werkgever kan hier dwingend in worden door schriftelijke waarschuwingen te sturen naar de werknemer als de werknemer zich hier niet aan houdt en uiteindelijk het loon.

Speelt een soortgelijke situatie in jouw organisatie en heb je advies nodig?

Neem contact op met de Verzuimhelpdesk

Gerelateerd