Pleidooi voor schoonmaken thuiswerkplekken: "Medewerking fiscus nodig"

Nieuws 3 oktober 2020

Pleidooi voor schoonmaken thuiswerkplekken: "Medewerking fiscus nodig"

Voorzitter Piet Adema houdt een pleidooi om schoonmaken van thuiswerkplekken door schoonmaakbedrijven mogelijk te maken. "Sommige opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven zijn daar al over in gesprek met schoonmaakbedrijven. Een aanpassing van de regels van de fiscus is daarvoor nodig," aldus Piet Adema in landelijke media. 

Experts

Hogere kosten

Als je thuiswerkplekken schoonmaakt dan gaat het om veel kleinere oppervlaktes dan bij kantoren. Je moet dus steeds weer naar een volgend adres, waardoor het schoonmaken van thuiswerkplekken duurder is dan het schoonmaken van een kantoor. "Daar staat echter tegenover dat werkgevers in de toekomst, doordat er meer wordt thuisgewerkt, minder kwijt zijn aan het huren van kantoorruimte en aan zaken als verlichting, water, verwarming en bijvoorbeeld koffie," aldus Piet Adema. Na de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer gaat Schoonmakend Nederland er bij politieke partijen op aandringen dat werkgevers meer belastingvrij kunnen vergoeden.

Verder lezen

https://www.rtlnieuws.nl/economie/bedrijven/artikel/5187756/schoonmakers-ook-schoonmaken-thuiswerkers-corona-coronacrisis

Gerelateerd