Open conferentie: ‘Duurzaamheid: bepaal je doelen en ga aan de slag’

Nieuws 1 februari 2021

Open conferentie: ‘Duurzaamheid: bepaal je doelen en ga aan de slag’

Op donderdagochtend 28 januari organiseerde Schoonmakend Nederland een open conferentie over duurzaamheidéén van de drie speerpunten van de brancheorganisatieDirecteur Rob Rommelse: ‘Maatschappelijk komt er veel op ons af. Samen met de bedrijven zoeken we naar de betekenis van duurzaamheid voor de branche én naar zaken die we samen kunnen oppakken. Ook willen we bedrijven tools geven, zodat zij in de eigen organisatie er verder mee kunnen gaan.' 

Experts

Na een voorstelronde vertelt Wouter van Tillert (Kirkman Company) meer over duurzaamheidhet is soms een ingewikkeld themaVan Tillert vertelt meer over wat bedrijven triggert oermee aan de slag te gaan, over gereedschappen die je kunt gebruikenover hoe je duurzaamheid verankerin je organisatie en de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG's) van de Verenigde NatiesDe SDG's zijn 17 doelen die helpen duurzaamheid concreet te maken. ‘Kies hier een paar doelen uit en ga ermee aan de slag. Maak een mix van doelen die een hoge bijdrage aan de duurzaamheidsscore geven én van heel zichtbare doelen. Die laatste maken je medewerkers trots en dat helpt je ook,’ aldus Van Tillert  

Samenwerking met opdrachtgevers 
De bedrijven vertellen over activiteiten die zij al ondernomen hebben om duurzamer te werken. De voorbeelden lopen uiteen van ‘elektrisch rijdendigitalisering, het weren van plastic producten zoals en vervangen door duurzame materialen. Maar om echt stappen te maken, zijn ook de opdrachtgevers nodig. Alleen samen kom je tot goede oplossingen en ben je in staat om duurzame innovaties in te voeren.  

Aan de slag
Wil je met duurzaamheid aan de slag in je eigen organisatie? Binnenkort publiceren we hier een stappenplan. Wil je meer weten over de SDG's? Klik dan hier

Gerelateerd