Anneta: ‘Even geen zorgen terwijl ik schoonmaak’

Vereniging 3 juni 2022

Anneta: ‘Even geen zorgen terwijl ik schoonmaak’

Een krachtige vrouw. Beter is Anneta, schoonmaakster bij Hectas, niet te karakteriseren. Als kostwinner van het gezin werkt ze fulltime in de schoonmaak. Voor haar werk reist ze de politiebureaus van Maarheeze, Boxtel, Vught en Cuijk af om de cellencomplexen schoon te maken. Anneta, met Pools accent: 'Mijn man is hartpatiënt en kan niet meer werken als stukadoor. Ik ben dankbaar dat ik in de schoonmaak even mijn zorgen kan vergeten.’

Expert

Tevreden 
Objectleidster Lila is blij met Anneta: ‘Ze is een echte aanpakker die nooit klaagt. Heel fijn dat ze helpt om alle cellencomplexen schoon te houden. En ook de minder prettige klusjes pakt ze zonder morren op. Dat zorgt voor tevreden opdrachtgevers.’ Naast een harde werker is Anneta volgens Lila ook een fijne persoonlijkheid 'die het allemaal maar doet’. Ze werkt minimaal zes uur per dag en valt ook in voor andere collega's als dat nodig is.’

Ruimte 
Voor haar werk crosst Anneta zonder problemen heel Zuid-Nederland door. ‘Ik vind autorijden ontspannend en ik ben even weg thuis. Als ik heb gewerkt en ik ben nog niet moe, ga ik thuis door met poetsen en in de tuin werken. Op de bank zitten is niets voor mij! ‘Als ik bezig ben, vergeet ik alle zorgen. Dan is schoonmaak het fijnste vak ter wereld.’

Hectas geeft Anneta alle ruimte om haar werk te plannen. ‘Als er iets met mijn man gebeurt kan ik snel naar hem toe, omdat ik mijn eigen tijd mag indelen, zonder werkdruk. De afwisseling in locaties vind ik heerlijk en ik werk met lieve politiemensen samen. Ze kennen me van gezicht en noemen me bij mijn voornaam. Dat voelt vertrouwd, als familie, zeker met zo'n goede objectleider als Lila. Ik hoop nog lang in de schoonmaak te werken.’

Beeld: Ann-Sophie Falter

Gerelateerd