Subsidieregeling voor verduurzaming mkb aangepast en weer open

Nieuws 7 april 2023

Subsidieregeling voor verduurzaming mkb aangepast en weer open

De Subsidieregeling Verduurzaming Mkb (SVM) helpt mkb-ondernemers het bedrijf te verduurzamen. Met deze subsidie krijg je een vergoeding voor de inhuur van een adviseur voor een energieadvies op maat en de uitvoering hiervan. Deze subsidie kan vanaf 1 april 2023  worden aangevraagd.

De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) van vorig jaar is aangepast op punten die de kwaliteit van de adviezen en ondersteuning verbeteren. Mkb'ers worden hierdoor beter geholpen en oneigenlijk gebruik van de regeling wordt zoveel mogelijk voorkomen, zo meldt de RVO.

Expert

Aanpassingen
De aanpassingen gaan om de volgende punten:

  • De energieadviseur die de mkb'er helpt, moet tenminste twee jaar ervaring hebben met het adviseren van mkb-ondernemers over energiebesparing en verduurzaming. De adviseur moet dit aantonen.
  • De jaarafrekening van de energieleverancier is een verplichte bijlage bij de aanvraag.
  • De eisen aan het advies zijn aangescherpt.
  • De ondernemer verklaart schriftelijk dat hij op de hoogte is gesteld van de subsidievoorwaarden.

Advies en ondersteuning
Met de SVM kunnen mkb-ondernemers een vergoeding krijgen voor de inhuur van een energieadviseur voor een energieadvies op maat en voor hulp bij het uitvoeren van het advies. De regeling is open voor aanvragen vanaf 1 april 2023 tot 30 september 2023, 17:00 uur. Het beschikbare budget is € 14,4 miljoen.

LEES MEER OVER DE SUBSIDIEREGELING

Gerelateerd