Sociale Lasten per 1 januari 2024 (definitief)

Achtergrond 22 januari 2024

Sociale Lasten per 1 januari 2024 (definitief)

Schoonmakend Nederland heeft een overzicht gemaakt van de sociale lasten voor werkgevers per 1 januari 2024. De sociale lasten worden ieder jaar opnieuw vastgesteld en zijn wettelijk en sectoraal bepaald. De premies voor de Aof/WGA/ZW, WW (Awf) en ZVW moeten nog worden vastgesteld.

Sinds de invoering van de WAB op 1 januari 2020 is de WW-premie gedifferentieerd. Dat betekent dat de premie per soort contract (vast of oproep) wordt bepaald. Het verschil tussen de lage en de hoge premie bedraagt maar liefst 5%. In het overzicht is voorlopig het landelijk gemiddelde cijfer opgenomen, maar feitelijk zal de premie per bedrijf moeten worden bepaald.  

Ook de Aof-premie kent (sinds 2022) twee verschillende tarieven: een tarief voor kleine werkgevers (tot 25 maal de gemiddelde premieplichtige loonsom) en een tarief voor grote werkgevers. In 2024 is de premie voor kleine werkgevers 6,18 procent en voor grote werkgevers 7,49 procent. Gemiddeld bedraagt deze premie in 2024 7,25 procent.

Voor leden van Schoonmakend Nederland is er een overzicht gemaakt van de sociale lasten. 

Experts

Verder lezen? Word lid van Schoonmakend Nederland voor toegang tot dit artikel

  • Direct toegang tot unieke ledeninformatie
  • Makkelijk aanmelden voor Academie, cursussen en ledenbijeenkomsten
Registreren
Is jouw organisatie al lid en heb je al een Mijn Schoonmakend Nederland account? Log dan in

Gerelateerd