4 podcasts over de overgang

Achtergrond 13 april 2024

4 podcasts over de overgang

In de Week van de Overgang besteden we elke dag aandacht aan de overgang. Elke vrouw krijgt met de overgang te maken. Van alle vrouwen in de overgang heeft 80% overgangsklachten, 33% zelfs zoveel dat het hun dagelijks leven beïnvloedt. In een branche waarvan meer dan de helft van de medewerkers vrouw is, is het belangrijk om meer te weten over de overgang.

Via je telefoon kun je eenvoudig podcasts luisteren en meer leren over van alles en nog wat. Wij geven je graag een paar Overgang-luistertips. 

Expert

  1. Opvliegers
    Om misverstanden over de overgang de wereld uit te helpen en het taboe over het onderwerp te doorbroken. Dit is een podcast van vijftigplusser Elles de Bruin, met medewerking van o.a. andere gynaecoloog Dorenda van Dijken, en verpleegkundig overgangsconsulent Jos Teunis.
  2. Podcast Daphe op Donderdag en dan de aflevering met gynaecoloog Dorenda van Dijken
    Van Dijken is dé autoriteit in Nederland op het gebied van de overgang. Ze strijdt onvermoeibaar voor meer herkenning én erkenning van overgangsklachten. Wat is nu precies het verschil tussen de menopauze en de overgang, waarom gaat je lichaam van een peer naar een appel en hoe kom je gezond en vitaal door deze soms heftige periode?

  3. De aflevering ‘Stress en de overgang’ van de podcast ‘Gek op stress’. Wat hebben stress en overgang met elkaar te maken? Wat doen oestrogeen en progesteron met het vrouwelijk stresssysteem en hoe kan het dat er ineens zoveel stressklachten ontstaan als deze hormonen afnemen. Deze podcast is van 11 december 2023.

  4. Het noorden kwijt gaat over de vervroegde overgang. Bij één procent van de vrouwen begint de overgang al (ver) voor haar veertigste en bij 5 procent van de vrouwen voor haar 45ste. In deze podcast hoor je verschillende verhalen van jong vrouwen die op jonge leeftijd in de overgang zijn gekomen.

LEES MEER

Gerelateerd