Een harde werker en een mooi project

Praktijk 14 juni 2024

Een harde werker en een mooi project

Iedere ochtend staat Connie om 5 uur op om nog vóór schooltijd schoon te maken op een middelbare school: “Ik kan m’n lol op”, vertelt ze lachend, “die pubers laten het nogal rommelig achter.”

Expert

Volgens Connie is het erger geworden sinds het verbod op mobiele telefoons in de klas. “Ze maken veel meer troep omdat ze zich vervelen. Dat merk ik aan meer kauwgom, krassen op de tafel en kleine frutsels van papier.

Werk is een fijne afleiding
Connie gaat door een moeilijke periode nadat samenwonen in een andere woonplaats niet goed uitpakte. Ze is nu weer terug in Renkum en kon gelukkig weer terecht bij haar oude werkgever Asito. “De sfeer is goed, het is een leuke groep collega’s. Bovendien is het een fijne afleiding, dan ben ik niet zo aan het malen.”

Connie werkt bij Asito door een samenwerking met WerkBedrijf, vertelt projectleider Ulku Ozbek. “80% van de werknemers in deze tak van Asito zijn SW medewerkers (Sociale Werkplaats). Deze samenwerking startte in 2017 aan om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Er zijn ook klanten die daar specifiek om vragen, een mooi project.”

Omkijken naar elkaar
Ulku is vol lof over Connie. “Ze is betrokken bij haar taak en betrouwbaar, ik kan van haar op aan. Als de voordame eens een keer afwezig is, dan pakt Connie haar taken op. Het is iemand die meedenkt en meedraait. Zelfs nu ze het privé moeilijk heeft, dan is ze er toch. Wij proberen haar ook te helpen waar het kan. Binnenkort gaan een paar collega’s bij haar thuis langs om te kijken wat ze voor haar kunnen betekenen. Mooi toch?”

LEES MEER

Gerelateerd